
Bursa'da Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı Açıldı
Türkiye'nin İlk Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı Bursa'da Açıldı Bursa...
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi (UHAL) iş birliğiyle düzenlenen ve Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hançerli Medresesi'nde gerçekleştirilen "Lise Öğrencileri Veri Olimpiyatı", gençlerin veri bilimine olan ilgisini artırmayı ve veri okuryazarlığı bilincini geliştirmeyi hedefledi. 40'tan fazla lise öğrencisi, yoğun bir rekabet ortamında, analitik düşünme ve veri görselleştirme becerilerini sergileme fırsatı buldu. Veri Olimpiyatı etkinliği, Türkiye'de bir ilki temsil eden bu önemli girişim, üniversite-lise iş birliğinin başarıyla uygulanmasının güzel bir örneği oldu.
BURSA (İGFA) - BTÜ Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü öğrencilerinin kurduğu Veri Bilimi Topluluğu öncülüğünde hayata geçirilen yarışmada, 12 takımdan oluşan öğrenciler, Türkiye İtibar Akademisi'nin veri setini kullanarak R programlama diliyle kapsamlı analizler gerçekleştirdi. Veri Bilimi alanında yetenekli gençlerin ortaya koyduğu performans, geleceğin veri uzmanlarını yetiştirme çabalarına önemli bir katkı sağladı. Yıldırım Belediyesi'nin hem ev sahipliği yapması hem de ödülleri sponsorlaması, bu önemli sosyal sorumluluk projesinin başarısına büyük destek sağladı.
BTÜ Veri Bilimi ve Analitiği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Bilen, öğrencilerin analitik düşünme ve veri görselleştirme becerilerini etkin bir şekilde sergilediklerini vurguladı. Olimpiyat öncesinde, öğrencilere BTÜ'den Prof. Dr. Hamdi Öğüt tarafından dört oturumluk R programlama eğitimi verildi. Ayrıca, Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erken Işığıçok'un "Üçüncü Göz, İstatistik" semineri ile öğrencilerin bilgi birikimleri daha da güçlendirildi. Bu hazırlık çalışmaları, öğrencilerin yarışmada başarılı sonuçlar elde etmelerini sağladı. R Programlama eğitiminin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.
UHAL Müdürü Arif Ataç, "Veri Çağı'nda gençlerin veri okuryazarı olmaları kritik öneme sahip. Üniversite-lise iş birliğiyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz" diyerek, Veri Okuryazarlığı eğitiminin önemini vurguladı ve dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Etkinliğin başarısı, gelecekte benzer organizasyonların düzenlenmesi için önemli bir örnek teşkil ediyor.
Bu başarılı iş birliği modeli, diğer eğitim kurumları için de ilham kaynağı olabilir ve ülkemizin veri bilimi alanındaki geleceğini şekillendirmeye katkı sağlayabilir. Üniversite-Lise İşbirliği ile gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin artması, gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için önemli fırsatlar sunacaktır. Bu sayede Türkiye, veri bilimi alanında dünya standartlarında yetkin bireyler yetiştirmeye devam edecektir.