
MEB, BTSO'nun 8 Milyar TL'lik Mesleki Eğitim Projelerini Övgüyle Karşıladı
BTSO'nun Mesleki Eğitim Projeleri Türkiye'ye Örnek Oluyor Milli Eğitim Bakan Yardımcısı...
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, BTSO'nun mesleki eğitim projelerinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurguladı. Yeni nesil meslekler için 8 milyar liralık bir bütçe ayrıldığını da duyuran Macit, BTSO'nun eğitim alanındaki öncü rolünü övdü. BTSO Mutfak Akademi Uygulama Restoranı'nda gerçekleşen toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, BTSO Eğitim Konseyi üyeleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, mesleki eğitimin, ülkenin üretim gücünü belirleyen stratejik bir alan olduğunun altını çizdi. Özen, dünya genelindeki teknoloji odaklı dönüşümün geleneksel meslekleri ortadan kaldırdığını belirterek, başarının eğitim ve üretimin iç içe geçtiği bir sistemle mümkün olduğunu ifade etti. BTSO'nun insana yatırım önceliğini vurgulayan Özen, Yeniceabat ve Atıcılar'da kurulan iki mesleki eğitim kampüsü, 40 binden fazla gence meslek kazandıran BUTGEM projesi, 500 genci sektörle buluşturan Mutfak Akademisi ve 56 şehirde 110 alanda hizmet veren MESYEB'in başarılarını anlattı.
Bakan Yardımcısı Bilal Macit, mesleki eğitimin sanayiyle birlikte şekillendiğini ve bu nedenle sanayinin içinde okullar açılması, mükemmeliyet merkezleri kurulmasının önemine değindi. Öğretmenlerin sanayi dinamiklerini bilmesinin gerekliliğine dikkat çeken Macit, yeni teknolojilerle mesleki okulları donatmak için 8 milyar liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı. Meslek liselerinin sadece ara eleman değil, geleceğin liderlerini yetiştirdiği vurgusunu yapan Macit, BTSO'nun projelerinin Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, algının değiştirilmesi ve başarı hikayelerinin artırılması gerektiğini söyledi.
"BURSA TÜRKİYE'YE MODEL OLABİLİR"
BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl, Bursa'nın mesleki eğitimde güçlü bir konumda olduğunu dile getirdi. Bursa Uludağ Üniversitesi'nin meslek yüksekokulunda 22 bin öğrenci olduğuna dikkat çeken Bingöl, hızla büyüyen Bursa sanayisine hak ettiği önemin verilmesi durumunda Türkiye'ye model olabileceğini ve Bursa'nın büyümesinin Türkiye'nin büyümesi anlamına geldiğini ifade etti. Toplantı, mesleki eğitimde yeni iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesiyle sona erdi.