
Muğla'da çocuklar matematiği oyunlarla öğreniyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği ‘Yaşayan Matematik Atölyesi’ ile 5....
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği ‘Yaşayan Matematik Atölyesi’ ile 5. sınıf öğrencileri, matematiği oyunlarla öğrenmenin keyfini yaşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda vatandaşların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefleyen çeşitli programlar düzenliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen atölyeler, şehirdeki çocukların gelişimine önemli katkılar sağlıyor.
MUĞLA (İGFA) - Tükan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde başlayan ‘Yaşayan Matematik Atölyesi’, 8 hafta boyunca 5. sınıf öğrencilerine matematiği farklı bir bakış açısıyla sunuyor. Yaratıcı drama, geleneksel çocuk oyunları ve zekâ oyunları gibi etkileşimli yöntemlerle öğrenciler matematiği deneyimleyerek, yeniden keşfederek öğreniyorlar. Matematik eğitiminde inovatif bir yaklaşım sergileyen atölye, öğrencilerin aktif katılımına dayalı bir yapıya sahip.
ÇOCUKLAR PROBLEMLERİ BİRLİKTE KEŞFEDİP ÇÖZÜM ÜRETİYOR
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda drama lideri olan Doç. Dr. Baki Şahin'in eğitmenliğinde yürütülen atölye, klasik matematik öğretiminden farklı bir yöntem izliyor. Atölyenin temel amacı, öğrencilere matematiğin günlük yaşamla olan ilişkisini göstermek ve öğrendiklerini yaşamlarına entegre etmelerini sağlamak. Eğitim sistemi içerisinde farklılaşan bu yaklaşım, öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor. Atölye çalışmaları kapsamında öğrenciler, problemleri birlikte keşfederek ve tartışarak çözümler üretiyorlar. Öğrenme sürecinin işbirliğine dayalı olması, öğrencilerin hem bireysel hem de takım çalışması becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.
Tükan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Felsefe ve Yaşam Akademisi'nde 18 Mayıs'ta başlayan “Yaşayan Matematik Atölyesi”, her Pazar günü 14.00-16.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Sekiz hafta sürecek program boyunca katılımcılar, matematiği günlük yaşamla ilişkilendiren uygulamalı etkinliklerle buluşacak. Atölye çalışmaları, öğrencilerin matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmelerini ve bu alandaki yeteneklerini keşfetmelerini amaçlıyor.
BAŞKAN ARAS: “ÇOCUKLARIN ÖZGÜRCE DÜŞÜNEREBİLDİĞİ, SORULAR SORABİLDİĞİ BİR GELECEK İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada; "Bugünün çocukları yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri olacak. Bireylerin merak duygularını beslemelerine, sorgulamalarına, deneyimlemelerine ve kendi öğrenme yollarını inşa etmelerine zemin hazırlamak, toplumsal bir görevdir. Yaşayan Matematik Atölyesi’yle sadece bir dersin daha eğlenceli hale gelmesini değil, çocukların birlikte düşünmeyi, birlikte üretmeyi ve birlikte çözüm bulmayı öğrenmelerini önemsiyoruz. Matematik; sadece formüllerden değil, hayatı anlayabilme becerisinden ibarettir. Biz de bu becerinin tohumlarını çocuklarımızın zihinlerinde yeşertmek istiyoruz. Çünkü çocukların özgürce düşünebildiği, sorular sorabildiği bir gelecek inşa etmek zorundayız." dedi.