
MEB, BTSO'nun 8 Milyar TL'lik Mesleki Eğitim Projelerini Övgüyle Karşıladı
BTSO'nun Mesleki Eğitim Projeleri Türkiye'ye Örnek Oluyor Milli Eğitim Bakan Yardımcısı...
Bursa’da Osmangazi Belediyesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında, şehrin rekabet gücünü artırmaya yönelik kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. Osmangazi Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi arasında gerçekleştirilen bu önemli anlaşma, teknolojik yenilik, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret ve sertifikasyon gibi alanlarda ortak çalışmaları kapsıyor. Protokol, aynı zamanda ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme faaliyetlerini de içeriyor.
BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ilçe kalkınmasına bilimsel çalışmaları da entegre ederek şehrin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Belediye başkanının bilimsel çalışmaları önceliklendiren yaklaşımı, Bursa Uludağ Üniversitesi ile imzalanan iş birliği protokolünde de net bir şekilde görülüyor. Bu iş birliği, Osmangazi’nin geleceğine yönelik inovatif projelerin geliştirilmesine ve hayata geçirilmesine zemin hazırlayacak.
İmzalanan protokol, bilimsel araştırma projeleri, bilimsel yayınlar, lisans ve lisansüstü düzeyde ders ve tez çalışmaları, dersler, ödevler, seminerler, teknik geziler, alan çalışmaları, sempozyumlar, çalıştaylar ve bilimsel çalışmalarla ilgili yayın yapılması gibi geniş bir yelpazede iş birliğini içeriyor. Bu kapsamlı iş birliği, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Osmangazi Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü arasında koordineli bir şekilde yürütülecek.
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Başkan Aydın, Osmangazi’nin 3 bin yıllık tarihi ve zengin kültürel mirasının altını çizdi. Tahtakale’den 500 bin metrekarelik hisar bölgesine ve Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası'na kadar uzanan geniş bir alanda çalışmaların yürütüleceğini belirten Başkan Aydın, Bursa Uludağ Üniversitesi ile iş birliğinin, TÜBİTAK ve uluslararası projelerden destek alma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ekiplerinin yurt dışında çeşitli fon ve oluşumlarla ilgili çalışmalar yürüttüğünü ve kaynak sağlamaya odaklandığını ifade eden Başkan Aydın, eski şehir bölgesinin turizm ve kültürel açıdan bir merkez haline getirilmesi hedefini dile getirdi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesinden biri olduğunu hatırlatarak, Bursa’nın güçlü sanayi ve ekonomik yapısıyla araştırma üniversitesi olarak iş birliğinin önemine değindi. Üniversitenin araştırma, bilimsel faaliyet ve eğitim misyonlarını vurgulayan Rektör Yılmaz, 50 yılda 300 bini aşkın mezun verdiklerini belirterek, sanayi ile iş birliğinin yanı sıra kamu kurumları ve belediyelerle olan ilişkilerin önemini vurguladı. Osmangazi Belediyesi ile yapılan bu protokolün, kentin kültürel ve tarihi mirasının topluma aktarılmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası’nda imzalanan protokolün ardından, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, günün anısına birbirlerine hediye takdim etti.