
Bursa'da Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı Açıldı
Türkiye'nin İlk Kültürel Miras Temalı Açık Hava Sınıfı Bursa'da Açıldı Bursa...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi projesinin tanıtımında yaptığı konuşmada, güçlü bir ana dil bilgisinin öğrencilerin akademik ve sosyal başarıları için hayati önem taşıdığını vurguladı. Ankara'da Mogan Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bakan Tekin, Türkçe dil gelişiminin önemine dikkat çekerek, Bakanlığın milli, manevi ve kültürel değerlere bağlı, demokrasinin özünü benimsemiş gençler yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.
ANKARA (İGFA) - Bakan Tekin, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes ve arkadaşlarını anarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bu gibi tarihsel olayların müfredatta yer aldığını ve çocukların değerlerine sahip çıkmalarının önemini vurguladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin tarihsel olaylar ve milli değerler hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olmalarının amaçlandığını dile getirdi.
Ana dil becerilerinin akademik başarı, toplumsal uyum ve hatta yabancı dil öğrenimi için olmazsa olmaz olduğunu belirten Bakan Tekin, "Ana diline hakim olmayan bir kuşak, sanattan bilime her alanda zorlanır." dedi. Bakan, Türkçe derslerinde başarı notunu 70'e çıkardıklarını, ölçme-değerlendirme sistemini dört temel beceriye odakladıklarını ve 2023 yılından itibaren Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı derslerindeki test sınavlarını kaldırdıklarını açıkladı. Yeni müfredatın ana dil becerilerini merkeze aldığını ve bu sayede öğrencilerin dil gelişimini desteklemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Bu yeni yaklaşımla, öğrencilerin Türkçe Dil Gelişimi'ni desteklemek ve iletişim becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.
Bakan Tekin'in açıklamaları, Eğitim Reformu kapsamında Türkçe eğitimine verilen önemi ve dil becerilerinin geliştirilmesi için yapılan çalışmaları bir kez daha ortaya koymuştur. Projenin, öğrencilerin söz varlığını genişletmek, okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmek ve bu sayede akademik ve sosyal hayatta başarılı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirildiği vurgulanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmaları yakından takip edilmeye devam edilecektir.