Uluslararası Kardeş Okul Yöneticileri Bursa'da Buluştu

Bursa Erkek Lisesi, “Kardeşlikten Geleceğe” temasıyla düzenlenen Uluslararası Kardeş Okul İş Birlikleri Yönetici Buluşmasına ev sahipliği yaparak, eğitim diplomasisi alanında önemli bir etkinliğe imza attı. Uluslararası Kardeş Okul Programı kapsamında gerçekleştirilen buluşmaya, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

BURSA (İGFA) - Etkinlikte konuşan MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Eğitim Diplomasisinin mihenk taşı olarak nitelendirdiği Uluslararası Kardeş Okul Programının önemine vurgu yaptı. Okul yöneticilerinin özverili çalışmalarının programın başarısındaki en önemli etken olduğunu belirten Korkmaz, “Bu çalışmalar sizlerin gayretiyle ilerliyor. Bizler de görevimizi, sizlerin önünü açmak olarak görüyoruz” diyerek, yöneticilerin çalışmalarına duyduğu takdiri dile getirdi. Yeni dönemde dijital altyapıların kullanımıyla sürecin daha şeffaf ve kolay hale getirilmesi hedefini paylaşan Korkmaz, kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi, etkinliklerin çeşitlendirilmesi ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirtti. Sadece ziyaret programlarıyla sınırlı kalmayan yeni etkinlik modelleri oluşturma hedeflerini de vurgulayan Korkmaz, STK’ların ve iş dünyasının programa olan sahip çıkışının kendisini oldukça heyecanlandırdığını ifade etti. Kardeş Okul Projesinin bugünün öğrencileri kadar geleceğin yetişkinleri için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Korkmaz, toplumun programa sahip çıkmasının kendilerini motive ettiğini sözlerine ekledi.

Korkmaz, konuşmasının devamında her ülkenin eğitim politikalarında kardeş okul projelerine verdiği önemi ve Türkiye'nin bu alanda örnek bir yapı oluşturduğunu belirtti. Bakanlık düzeyinde yürütülen çalışmalar kapsamında büyükelçiler ve eğitim bakanlarıyla yapılan görüşmelerde kardeş okul projelerinin her ülkenin gündeminde yer aldığını ve küresel dünyada oldukça değerli bir konu olduğunu ifade etti. Programın destekçilerine teşekkür eden Korkmaz, güçlü bir Türkiye ve küresel dünyada kültürel değerlerine bağlı, donanımlı bireyler yetiştirmek için bu tür çalışmaların büyük katkı sağladığını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

KADİR SERTEL OTCU: “ULUSLARARASI KARDEŞ OKUL İŞ BİRLİKLERİ BÜYÜK BİR VİZYONUN PARÇASI”

Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu ise yaptığı konuşmada, kardeş okul projelerinin hem kültürel hem de eğitimsel açıdan önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Bu buluşmanın değerli sonuçlara vesile olmasını dileyen Otcu, programın sadece öğrencilerin kültürel gelişimine değil, aynı zamanda ülkemizin uluslararası alandaki etkinliğini artıran bir girişim olduğunu ifade etti. Kardeş okul çalışmalarının motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Otcu, bu alanda gönüllülüğün ve inancın önemini vurguladı. “Her şeyin başı iştah. Eğitimde de kültürel projelerde de başarı gönülden gelmeli” diyerek, başarının gönüllü ve özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirtti.

DR. AHMET ALİREİSOĞLU: “BURSA, KARDEŞ OKUL KÜLTÜRÜNÜN ÖNCÜSÜDÜR”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa’nın 40 yılı aşkın süredir kardeş okul faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını ve bu alandaki öncü rolünü vurguladı. Okul müdürlerinin kardeşliği sürdürdüğünü ve kendilerinin de bu organizasyonu düzenleyerek okul yöneticilerinin çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Yurt dışı temaslarda okul müdürlerine rehberlik edebilecek kurumlar arasında Büyükelçilik Eğitim Müşavirlikleri, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Maarif Okullarını sıralayan Alireisoğlu, kardeşliğin sadece bir protokol değil, aynı zamanda bir vizyon olduğunu ifade etti. Bursa’daki iş insanlarıyla birlikte bu projelere destek vermenin, sürdürülebilirliği sağlamak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Alireisoğlu, yeni Maarif Modelinin de gerektirdiği gibi çocukları sınıf dışı ortamlarda da eğitmek ve geliştirmek için bu projeyi bir fırsat olarak gördüklerini dile getirdi.

MÜSİAD BURSA ŞUBESİ BAŞKANI ALPARSLAN ŞENOCAK: “GENÇLERİN KÜLTÜREL GELİŞİMİ ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMDIR”

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak ise konuşmasında, eğitimin ve gençlerin gelişiminin toplumun geleceği açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı. Kardeş okul projelerinin sadece akademik değil, aynı zamanda kültürel alışverişin, empati ve küresel bakış açısının gelişmesi açısından da büyük katkılar sunduğunu belirten Şenocak, MÜSİAD’ın yurtdışı temsilcilikleri aracılığıyla bu projelere destek vereceğini ve iş dünyası ile eğitim dünyası arasında kurulacak bağlarla gençlerin küresel rekabette daha donanımlı hale geleceğini ifade etti.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us