
Keskinoğlu'ndan Dünya Kanatlı Günü mesajı: Piliç eti ve yumurta önemi vurgulandı.
Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, 10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü...
Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, 10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, piliç eti ve yumurtanın en güvenilir, en ucuz ve en kolay ulaşılabilir hayvansal protein kaynakları olduğuna dikkat çekti. Dünya Kanatlı Günü’nün, kümes hayvanlarının gıda güvenliği açısından önemine dikkat çekmek ve yetiştiricileri onurlandırmak amacıyla kutlandığını hatırlatan Matlı, Türkiye'nin bu alandaki başarısına da vurgu yaptı.
BURSA (İGFA) - 2012 yılından beri Uluslararası Kanatlı Konseyi (IPC-International Poultry Council) tarafından kutlanan Dünya Kanatlı Günü, bu yıl 20. yaşını kutluyor. Dünya genelinde küresel ticaretin 'ını temsil eden 27 ülkeden üyesi bulunan IPC, kümes hayvancılığının sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği konularında önemli çalışmalar yürütüyor. Uluslararası Kanatlı Konseyi’nin faaliyetleri, küresel gıda güvenliğinin sağlanmasında kritik bir rol oynuyor.
Türkiye'nin en büyük piliç eti ve yumurta üreticilerinden Keskinoğlu Tavukçuluk’un Genel Müdürü Önder Matlı, Türkiye'nin piliç eti üretiminde dünyada 9., Avrupa'da 2.; yumurta üretiminde ise dünyada 10., Avrupa'da 2. sırada yer aldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 2 milyon ton piliç eti ve 20 milyarı aşkın yumurta üretildiğini ifade eden Matlı, sektörün sahip olduğu gelişmiş altyapı ile dünya standartlarında rekabet edebilecek güçte olduğunu vurguladı. Piliç eti üretimi ve yumurta üretimi rakamları, Türkiye'nin bu alanda ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.
“Ülkemizde kişi başı piliç eti tüketimimiz 25 kg’lara çıktı. Bu rakamın artarak devam edeceğine ve bu ivme ile yakın bir gelecekte, dünya rakamlarına yetişeceğimize inanıyoruz.” diyen Matlı, yumurta tüketiminin ise kişi başı yıllık 220 adet civarında olduğunu ve bunun dünya ortalamasının altında kaldığını söyledi. Matlı, sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum için daha fazla protein tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Protein tüketimi konusunda farkındalığın artırılması büyük önem taşıyor.
“Keskinoğlu olarak ‘gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışımızla’ üretiyoruz”
Sektörün büyük bir dönüşüm geçirdiğini, 50 yıl öncesine göre aynı miktarda piliç eti üretmek için u daha az kaynağa ve X daha az suya ihtiyaç duyulduğunu belirten Matlı, Keskinoğlu'nun, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından olan piliç eti ve yumurtayı, sürdürülebilir bir anlayışla ürettiğini vurguladı. Matlı, halkın uygun fiyatlı, kaliteli ve sağlıklı proteine ulaşmasında sektörün önemli bir misyon üstlendiğine inandığını da sözlerine ekledi. Sürdürülebilir üretim ve gıda güvenliği, sektörün öncelikleri arasında yer alıyor.