Türkiye'de Mart ayı süt üretimi, bir önceki aya göre önemli ölçüde artış gösterdi. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Şubat ayındaki 897.358 tondan %13,2 artışla 1.015.647 tona ulaştı. Bu artışa paralel olarak içme sütü üretimi de Şubat ayındaki 132.720 tondan %11,9 artarak 148.525 tona yükseldi.
Ancak, Mart ayındaki diğer süt ürünlerindeki üretim performansı farklılık gösterdi. İnek peyniri üretimi %0,9 artış gösterirken, ayran ve kefir üretimi %0,4, yoğurt üretimi ise %1,0 azaldı. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise %1,8 artış kaydetti.
Ocak-Mart dönemini ele aldığımızda ise; inek peyniri üretimi %0,4 azalırken, ayran ve kefir üretimi %3,8, yoğurt üretimi %2,0 ve içme sütü üretimi %1,1 arttı. Tereyağı ve sadeyağ üretimi de bu dönemde %0,9 artış gösterdi.
Mart ayı süt ürünleri üretim verilerine göre; inek peyniri üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %0,9 artış gösterirken, ayran ve kefir üretimi %0,4, yoğurt üretimi ise %1,0 azalmıştır. İçme sütü üretimi %6,2 artışla dikkat çekerken, tereyağı ve sadeyağ üretimi de %1,8 artmıştır.
Ocak-Mart dönemi verilerine bakıldığında ise inek peyniri üretiminde %0,4'lük bir azalma görülürken, ayran ve kefir üretimi %3,8, yoğurt üretimi %2,0 ve içme sütü üretimi %1,1 artmıştır. Tereyağı ve sadeyağ üretiminde ise %0,9'luk bir artış yaşanmıştır.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, bir önceki aya göre Mart ayında ,2 artarak 897.358 tondan 1.015.647 tona yükselmiştir. Aynı şekilde içme sütü üretimi de bir önceki aya göre ,9 artışla 132.720 tondan 148.525 tona çıkmıştır.