Yalova'da Sıfır Atık Mantar Yetiştiriciliği Projesi Tamamlandı

Yalova Halk Eğitim Merkezi, Yalova Üniversitesi ve Yalova Migros Aile Kulübü iş birliğinde hayata geçirilen ‘Doğal Lezzet Sıfır Atık Yaşamı: Mantar ile Merhaba’ projesi, kapsamlı bir mutfak atölyesiyle sona erdi. 11 hafta boyunca süren ve yoğun ilgi gören projede, 21 katılımcı sertifikalarını almaya hak kazandı.

YALOVA (İGFA) - Sıfır atık prensiplerine dayalı proje, evsel organik atıkların değerlendirilmesi ve yenilebilir, tıbbi mantar üretimi üzerine yoğunlaştı. Katılımcılar, eğitim süreci boyunca elde ettikleri deneyimleri, kendi ürettikleri kültür mantarlarını kullanarak hazırladıkları sağlıklı tariflerle mutfak atölyesinde sergilediler. Vegan işkembeli mantar çorbası gibi yaratıcı ve lezzetli tarifler, etkinliğe katılanları oldukça etkiledi.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mikolog (tıbbi mantar uzmanı) Dr. Selime Semra Erol koordinatörlüğünde yürütülen eğitimler, mantar yetiştiriciliğinin temel prensiplerinden kompost tekniklerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsadı. Mantar yetiştiriciliği eğitimlerinin yanı sıra, sürdürülebilir gıda üretimi ve çevre bilinci konularında da kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Projenin temel amaçları arasında; mutfak atıklarının değerlendirilerek çevreye duyarlılığın artırılması, sağlıklı ve doğal beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi, geri dönüşüm ve sürdürülebilir gıda üretimi konusunda farkındalık oluşturulması ve aile ekonomisine katkı sağlanması yer alıyor. Aile ekonomisine olumlu etkisi de göz ardı edilmeyen proje, toplumsal etki yaratmayı hedefliyor.

Migros Aile Kulüpleri’nin yerel sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemin güçlü bir göstergesi olan ‘Doğal Lezzet Sıfır Atık Yaşamı: Mantar ile Merhaba’ projesi, uygulamalı eğitimi ve sürdürülebilirliğe odaklı yaklaşımıyla katılımcılardan tam not aldı. Proje, sosyal sorumluluk projelerine verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us