Bergama'da Kaçak Bitki Koruma Ürünlerine El Konuldu

İzmir'in Bergama ilçesinde, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen eş zamanlı denetimlerde, bitki koruma ürünleri bayilerinde önemli bir miktarda izinsiz ürün ele geçirildi. Bitki koruma ürünleri denetimleri kapsamında, izinsiz olarak kullanılan bir binada yapılan incelemede, toplam 4545 litre sıvı ve 723 kilogram katı olmak üzere, 2511 adet bitki koruma ürünü tespit edildi. İzinsiz ürünlerin kullanım süreleri geçmiş ya da kullanımından vazgeçilmiş ürünlerden oluştuğu belirlendi.

İZMİR (İGFA) - Denetimlerde ele geçirilen kullanım süreleri geçmiş ve kullanımı sonlandırılmış bitki koruma ürünleri yed-i emine alındı. Yetkililer, 5996 sayılı Kanun kapsamında konu hakkında yasal işlem başlattıklarını duyurdu. Bu kapsamda, yasal işlemin içeriği ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.

Gerçekleştirilen denetimler, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün, tarım ürünleri güvenliği ve tüketici sağlığı konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, benzer denetimlerin diğer bölgelerde de devam edeceğini ve izinsiz ürün kullanımına karşı mücadeleye kararlı olduklarını ifade ettiler. Bu büyük çaplı operasyon, Bergama ve çevresinde yaşayan vatandaşların tarımsal ürünlerin güvenliği konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamayı hedefliyor.

https://twitter.com/GidaveKontrolGM/status/1921211147543269681



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us

İzmir'de, özellikle 2020 depreminden büyük zarar gören Bornova ilçesinde kapsamlı bir bilimsel inceleme başlatılmış.  Bu çalışma, mikrobölgeleme yöntemiyle zemin yapısını detaylı bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor.  Bornova'da yapılan araştırmalar neredeyse tamamlanmış durumda.  44.250 metre sondaj yapılarak çok sayıda zemin ve kaya numunesi alınmış ve bunların büyük bir kısmı laboratuvarlarda incelenmiş.  Bu veriler, zeminin sağlamlığını ve deprem riskini belirlemek için kullanılacak.

Çalışma kapsamında, Bornova Havzası'nın zayıf ve sağlam zeminleri belirlenerek, gelecekteki yerleşim planlamalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak önemli bilgiler elde edilecek.  Elde edilecek veriler, depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir planlaması için temel oluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapı stoku çalışmaları kapsamında Bornova ve Bayraklı'da yaklaşık 100.000 binanın envanterini çıkarmış ve her bina için deprem davranışını belirleyen bir kimlik belgesi oluşturmuş.  Bu çalışmalar, Karşıyaka'nın ardından Konak, Bayraklı ve Narlıdere'de de devam edecek.  İzmir'in tüm ilçe merkezlerinde mikrobölgeleme çalışmaları aşamalı olarak tamamlanarak, kentin doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Bununla birlikte, 100 kilometre yarıçaplı bir alanda yürütülen

İzmir'de, özellikle 2020 depreminden büyük zarar gören Bornova ilçesinde kapsamlı bir bilimsel inceleme başlatılmış. Bu çalışma, mikrobölgeleme yöntemiyle zemin yapısını detaylı bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor. Bornova'da yapılan araştırmalar neredeyse tamamlanmış durumda. 44.250 metre sondaj yapılarak çok sayıda zemin ve kaya numunesi alınmış ve bunların büyük bir kısmı laboratuvarlarda incelenmiş. Bu veriler, zeminin sağlamlığını ve deprem riskini belirlemek için kullanılacak. Çalışma kapsamında, Bornova Havzası'nın zayıf ve sağlam zeminleri belirlenerek, gelecekteki yerleşim planlamalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak önemli bilgiler elde edilecek. Elde edilecek veriler, depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir planlaması için temel oluşturacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapı stoku çalışmaları kapsamında Bornova ve Bayraklı'da yaklaşık 100.000 binanın envanterini çıkarmış ve her bina için deprem davranışını belirleyen bir kimlik belgesi oluşturmuş. Bu çalışmalar, Karşıyaka'nın ardından Konak, Bayraklı ve Narlıdere'de de devam edecek. İzmir'in tüm ilçe merkezlerinde mikrobölgeleme çalışmaları aşamalı olarak tamamlanarak, kentin doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte, 100 kilometre yarıçaplı bir alanda yürütülen "İzmir İli Depremsellik Araştırması Projesi" de devam ediyor. Bu proje, fay hatlarının incelenmesi ve olası deprem büyüklükleri, deprem ivmeleri, yüzey faylanması riski ve tsunami senaryoları hakkında ayrıntılı bilgiler sağlayacak.

İzmir'in Bornova ilçesinde 2020 depreminden sonra başlatılan ve tamamlanmak üzere...