DAĞDER'de Tarihi İlk: Derya Başak Başkan Seçildi

DAĞDER’in 21. Olağan Genel Kurulu'nda heyecan dolu bir seçim maratonu tamamlandı. Bursa’nın köklü sivil toplum kuruluşlarından DAĞDER (Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen genel kurulunda, yaklaşık 20 bin üyesinin temsil edildiği yoğun bir katılım gözlemlendi.

BURSA (İGFA) - Genel başkanlık için 8 adayın yarıştığı çekişmeli seçimde, mevcut başkan İsmail Aydoğdu, eski başkan Yaşar Türk, İsmail Demir, Avukat Fazlı Seyis, Reşat Karış, Munise Acar, Derya Başak ve Erdal Kadir kıyasıya mücadele verdi. Toplam 5 bin 652 oyun kullanıldığı seçimde, gerilim dolu anlar yaşandı. Seçim sonuçları, DAĞDER tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor.

Heyecan verici sonuçlara göre, Derya Başak 1750 oy alarak DAĞDER'in yeni Genel Başkanı seçildi. Bu sonuç, DAĞDER tarihinde bir ilki temsil ediyor; zira Başak, derneğin ilk kadın genel başkanı oldu. Başak'ın değişim ve gelişimi hedefleyen vizyonu, üyeler tarafından büyük bir destek gördü. Oy dağılımı ise şöyle gerçekleşti: Reşat Karış 1169, Fazlı Seyis 1074, İsmail Aydoğdu 527, İsmail Demir 477, Yaşar Türk 342, Erdal Kadir 243 ve Ömer Faruk Demir ise 28 oy aldı.

Değişim ve gelişimi vurgularak seçime giren Derya Başak'ın liderliğindeki yeni yönetimde yer alan isimler, DAĞDER'in geleceğine yön verecek. Yeni yönetim kadrosunun, derneğin hizmetlerini daha da genişleteceği ve üyelerine daha etkin hizmet sunacağı bekleniyor.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us

İzmir'de, özellikle 2020 depreminden büyük zarar gören Bornova ilçesinde kapsamlı bir bilimsel inceleme başlatılmış.  Bu çalışma, mikrobölgeleme yöntemiyle zemin yapısını detaylı bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor.  Bornova'da yapılan araştırmalar neredeyse tamamlanmış durumda.  44.250 metre sondaj yapılarak çok sayıda zemin ve kaya numunesi alınmış ve bunların büyük bir kısmı laboratuvarlarda incelenmiş.  Bu veriler, zeminin sağlamlığını ve deprem riskini belirlemek için kullanılacak.

Çalışma kapsamında, Bornova Havzası'nın zayıf ve sağlam zeminleri belirlenerek, gelecekteki yerleşim planlamalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak önemli bilgiler elde edilecek.  Elde edilecek veriler, depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir planlaması için temel oluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapı stoku çalışmaları kapsamında Bornova ve Bayraklı'da yaklaşık 100.000 binanın envanterini çıkarmış ve her bina için deprem davranışını belirleyen bir kimlik belgesi oluşturmuş.  Bu çalışmalar, Karşıyaka'nın ardından Konak, Bayraklı ve Narlıdere'de de devam edecek.  İzmir'in tüm ilçe merkezlerinde mikrobölgeleme çalışmaları aşamalı olarak tamamlanarak, kentin doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Bununla birlikte, 100 kilometre yarıçaplı bir alanda yürütülen

İzmir'de, özellikle 2020 depreminden büyük zarar gören Bornova ilçesinde kapsamlı bir bilimsel inceleme başlatılmış. Bu çalışma, mikrobölgeleme yöntemiyle zemin yapısını detaylı bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor. Bornova'da yapılan araştırmalar neredeyse tamamlanmış durumda. 44.250 metre sondaj yapılarak çok sayıda zemin ve kaya numunesi alınmış ve bunların büyük bir kısmı laboratuvarlarda incelenmiş. Bu veriler, zeminin sağlamlığını ve deprem riskini belirlemek için kullanılacak. Çalışma kapsamında, Bornova Havzası'nın zayıf ve sağlam zeminleri belirlenerek, gelecekteki yerleşim planlamalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak önemli bilgiler elde edilecek. Elde edilecek veriler, depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir planlaması için temel oluşturacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapı stoku çalışmaları kapsamında Bornova ve Bayraklı'da yaklaşık 100.000 binanın envanterini çıkarmış ve her bina için deprem davranışını belirleyen bir kimlik belgesi oluşturmuş. Bu çalışmalar, Karşıyaka'nın ardından Konak, Bayraklı ve Narlıdere'de de devam edecek. İzmir'in tüm ilçe merkezlerinde mikrobölgeleme çalışmaları aşamalı olarak tamamlanarak, kentin doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte, 100 kilometre yarıçaplı bir alanda yürütülen "İzmir İli Depremsellik Araştırması Projesi" de devam ediyor. Bu proje, fay hatlarının incelenmesi ve olası deprem büyüklükleri, deprem ivmeleri, yüzey faylanması riski ve tsunami senaryoları hakkında ayrıntılı bilgiler sağlayacak.

İzmir'in Bornova ilçesinde 2020 depreminden sonra başlatılan ve tamamlanmak üzere...