Gemlik Muhtarı Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğradı

Bursa Gemlik ilçesine bağlı Karacaali Mahallesi Muhtarı Gökşal Noca, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Sabah saatlerinde yaşanan olayda, kendisine ait köpeğiyle birlikte mahalledeki sokak hayvanlarını beslerken birden fazla köpeğin saldırısına maruz kalan Noca, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sokak köpeği saldırısı sonucu tedavi altına alınan Muhtar Noca’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Feyzi SARIKAYA / BURSA (İGFA) - Sosyal medyada da renkli kişiliğiyle tanınan Muhtar Noca, olay sonrası yaptığı açıklamada yetkililere tepki gösterdi. Köpeğini korumaya çalışırken saldırıya uğradığını belirten Noca, “Belediye başkanımıza defalarca uyardım, korktuğumuz başımıza geldi. Diğer il ve ilçelerden köpekler köyümüze bırakılıyor. Birçoğu alfa, her şeye saldırıyor. Bugün bana oldu, yarın başkasına olmasın. Gerekli önlemler artık alınsın. İlle ölmemiz mi lazım?” diyerek yetkililerden acil çözüm talep etti. Muhtar Noca'nın açıklamaları, sokak hayvanları sorununun Karacaali Mahallesi'nde ciddi bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Olayın ardından mahalle sakinleri de Muhtar Noca'ya geçmiş olsun dileklerini iletirken, yaşanan olay sonrası sokak hayvanlarının kontrolü ve güvenlik önlemlerinin artırılması için yetkililerden yardım istedi. Mahalle sakinleri, artış gösteren sokak köpeklerinin hem can güvenlikleri hem de yaşam kaliteleri açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Olay, hayvan refahı ve kamu güvenliği konularındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Yetkililerin, hem insanları hem de sokak hayvanlarını korumak adına etkili ve kalıcı çözümler üretmesi bekleniyor. Olayın ardından, yerel yönetimlerin hayvan bakımı ve sokak hayvanı kontrolü konusunda daha etkin ve sorumlu davranması gerektiği tartışılıyor.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us

İzmir'de, özellikle 2020 depreminden büyük zarar gören Bornova ilçesinde kapsamlı bir bilimsel inceleme başlatılmış.  Bu çalışma, mikrobölgeleme yöntemiyle zemin yapısını detaylı bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor.  Bornova'da yapılan araştırmalar neredeyse tamamlanmış durumda.  44.250 metre sondaj yapılarak çok sayıda zemin ve kaya numunesi alınmış ve bunların büyük bir kısmı laboratuvarlarda incelenmiş.  Bu veriler, zeminin sağlamlığını ve deprem riskini belirlemek için kullanılacak.

Çalışma kapsamında, Bornova Havzası'nın zayıf ve sağlam zeminleri belirlenerek, gelecekteki yerleşim planlamalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak önemli bilgiler elde edilecek.  Elde edilecek veriler, depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir planlaması için temel oluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapı stoku çalışmaları kapsamında Bornova ve Bayraklı'da yaklaşık 100.000 binanın envanterini çıkarmış ve her bina için deprem davranışını belirleyen bir kimlik belgesi oluşturmuş.  Bu çalışmalar, Karşıyaka'nın ardından Konak, Bayraklı ve Narlıdere'de de devam edecek.  İzmir'in tüm ilçe merkezlerinde mikrobölgeleme çalışmaları aşamalı olarak tamamlanarak, kentin doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Bununla birlikte, 100 kilometre yarıçaplı bir alanda yürütülen

İzmir'de, özellikle 2020 depreminden büyük zarar gören Bornova ilçesinde kapsamlı bir bilimsel inceleme başlatılmış. Bu çalışma, mikrobölgeleme yöntemiyle zemin yapısını detaylı bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor. Bornova'da yapılan araştırmalar neredeyse tamamlanmış durumda. 44.250 metre sondaj yapılarak çok sayıda zemin ve kaya numunesi alınmış ve bunların büyük bir kısmı laboratuvarlarda incelenmiş. Bu veriler, zeminin sağlamlığını ve deprem riskini belirlemek için kullanılacak. Çalışma kapsamında, Bornova Havzası'nın zayıf ve sağlam zeminleri belirlenerek, gelecekteki yerleşim planlamalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak önemli bilgiler elde edilecek. Elde edilecek veriler, depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir planlaması için temel oluşturacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapı stoku çalışmaları kapsamında Bornova ve Bayraklı'da yaklaşık 100.000 binanın envanterini çıkarmış ve her bina için deprem davranışını belirleyen bir kimlik belgesi oluşturmuş. Bu çalışmalar, Karşıyaka'nın ardından Konak, Bayraklı ve Narlıdere'de de devam edecek. İzmir'in tüm ilçe merkezlerinde mikrobölgeleme çalışmaları aşamalı olarak tamamlanarak, kentin doğal afetlere karşı daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte, 100 kilometre yarıçaplı bir alanda yürütülen "İzmir İli Depremsellik Araştırması Projesi" de devam ediyor. Bu proje, fay hatlarının incelenmesi ve olası deprem büyüklükleri, deprem ivmeleri, yüzey faylanması riski ve tsunami senaryoları hakkında ayrıntılı bilgiler sağlayacak.

İzmir'in Bornova ilçesinde 2020 depreminden sonra başlatılan ve tamamlanmak üzere...