
Keşan'da Modifiye Araçlar Şöleni
Keşan'da Modifiye Araç Tutkunları Bir Araya Geldi Aykut Kocaman'ın düzenlediği ve...
Malatya’da yaşanan şiddetli kar yağışı ve ardından gelen don olayı, bölgenin tarımsal üretimine ağır bir darbe vurdu. Özellikle kayısı bahçelerinde büyük hasarlar meydana gelirken, yetkililer ve üreticiler endişeli bekleyişe geçti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve TARSİM Bölge Müdürü Bülent Zelyurt, zarar gören bölgeleri yerinde inceleyerek çiftçilerle görüştü.
MALATYA'DA DON FELAKETİ: KAYISI ÜRETİMİ TEHLİKEDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada devletin üreticilerin yanında olduğunu vurgulayarak, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün günlerdir yaptığı uyarılar ne yazık ki gerçekleşti. Malatya'mız çok büyük bir zirai don olayıyla karşı karşıya kaldı. Merkezde hava sıcaklığı eksi 6-7 dereceye kadar düştü, yüksek rakımlı bölgelerde ise daha da düşük sıcaklıklar ölçüldü. Bu durum, dünya kayısı ticaretinin en önemli ili olan Malatya'mızın kayısı üretimini ciddi şekilde tehdit ediyor” dedi. Başkan Er, Tarım ve Orman Bakanı ile görüştüğünü ve Malatya'daki durumu aktardığını, Bakanın da Malatya'ya gelmeyi planladığını ancak Türkiye'nin birçok bölgesinde benzer don olaylarının yaşandığını belirttiğini ifade etti.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise yaşananları büyük bir afet olarak nitelendirdi. Özcan, "Sabahın erken saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla yoğun bir telefon trafiğiyle görüşmeler gerçekleştirdikten sonra sahada incelemelere başladık. Hemşehrilerimiz müsterih olsun, devletimiz güçlüdür, devletimiz büyüktür. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e gösterdikleri gayret için üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Özcan, devletin desteğiyle bu zorluğun aşırılacağına inancını dile getirdi.
Başkan Er, 6 Şubat depreminin ardından gösterilen devlet gücüne dikkat çekerek, "Bu yılın sonunda, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın yoğun gayret ve desteğiyle depremden etkilenen bölgelerde barınma sorununu çözeceğiz. Malatya merkezde 78 noktada, kırsalda 930 lokasyonda inşaatlar devam ediyor. Bu güçlü devletimizin don felaketiyle ilgili de elinden gelen tüm gayreti göstereceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Çiftçilerimizin emeklerinin heba olmaması için yaşananları Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz. Çiftçimiz yalnız değil, her zaman yanlarında olacağız" dedi.
Yetkililer, zarar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve devletin tüm imkanlarıyla üreticilerin yanında olacağını belirttiler. Yaşanan don olayının kayısı üretiminin yanı sıra bölge ekonomisi üzerindeki etkilerinin de değerlendirilmesi ve uzun vadeli çözümler üretilmesi bekleniyor.