Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle, şehrin atıl arazileri verimli tarım alanlarına dönüştürülüyor. Projenin en önemli unsurlarından biri, gluten hassasiyeti olanlar için de önemli bir besin kaynağı olan karabuğday. Geçen yıl deneme amaçlı ekimi yapılan karabuğdayın başarılı sonuç vermesi üzerine, bu yıl daha fazla üretici Büyükşehir Belediyesi'nin tohum ve makine desteğiyle atıl arazilerini ekime açtı. Sonuç olarak, 34.800 dekarlık bir alanda atıl arazi tarıma kazandırıldı ve bu yıl karabuğday ekim alanı 545 dekara ulaştı. Belediyenin alım garantisi de üreticilere güven vererek bu projeyi daha da cazip kılıyor. Üreticiler, Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı desteklerden ve özellikle arıcılık için de faydalı olan karabuğdaydan oldukça memnun olduklarını dile getiriyorlar.
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin, gluten hassasiyeti olanlar için önemli bir alternatif olan karabuğday üretimini desteklemesiyle, atıl tarım arazileri tarıma kazandırılıyor. Geçen yıl deneme amaçlı ekimi yapılan karabuğday, Ordu topraklarında başarılı bir verim gösterince bu yıl üretici sayısı artmış ve ekim alanı genişlemiştir. Belediyenin tohum ve makine desteğiyle, 545 dekara ulaşan karabuğday ekimi, 34.800 dekarlık bir alanı tarıma kazandırmıştır. Karabuğdayın arıcılık için de faydalı olması, arıcıları da bu üretime dahil etmiştir. Belediyenin alım garantisi, üreticilere güven vererek bu girişimin sürdürülebilirliğini sağlamaktadır. Proje, "kendi kendine yeten şehir" hedefi doğrultusunda kırsal kalkınmayı ve gelir çeşitliliğini desteklemeyi amaçlamaktadır. Üreticiler, belediyenin sağladığı desteklerden oldukça memnun olduklarını dile getirmişlerdir.