Kolay İK'tan çalışanlarına ücretsiz HPV aşısı

Kolay İK, Çalışanlarına HPV Aşısı Sağlayarak Öncülük Ediyor

İnsan kaynakları ve personel yönetimi platformu Kolay İK, çalışanlarının sağlığına yaptığı yatırımlarla sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Kolay İK, çalışanlarının özel sağlık sigortası kapsamına HPV aşısını dahil ederek, hem çalışanlarının sağlığını korumayı hem de HPV aşısı konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda, kadın ve erkek tüm çalışanlar, anlaşmalı sağlık kuruluşlarında üç doz HPV aşısını Kolay İK'nın karşılayacağı şekilde alabilecekler.

Kolay İK COO’su Tunca Üçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün HPV aşısını enfeksiyonları ve HPV'ye bağlı kanserleri önlemenin en etkili yolu olarak tanımladığını hatırlattı. Üçer, "Ancak gerek maliyet gerekse bu konuda yeterli bilgiye sahip olunmaması nedeniyle bu aşıya erişim sınırlı kalabiliyor. Kolay İK olarak çalışanlarımızın yalnızca bugünkü sağlık ihtiyaçlarını değil, gelecekte karşılaşabilecekleri riskleri de göz önünde bulunduruyoruz. HPV aşısını sağlık sigortamıza ekleyerek bu konuda öncü bir adım attık. Böylelikle çalışanlarımızın sağlığını korurken bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmayı da hedefledik" dedi.

"Yalnızca bugünü değil, geleceği de göz önünde bulunduruyoruz" diyen Üçer, bu uygulamanın çalışanların sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarına katkıda bulunmayı amaçladığını vurguladı. Maliyet ve bilgi eksikliğinin HPV aşısına erişimi sınırlandırdığını belirten Üçer, Kolay İK olarak bu sorunun üstesinden gelmek ve çalışanlarının sağlığını korumak için harekete geçtiklerini ifade etti. Bu girişimin, hem çalışanların sağlığını desteklemeyi hem de HPV aşısı hakkında daha geniş bir farkındalık yaratmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kolay İK'nın çalışanlarına sağladığı destekler yalnızca fiziksel sağlıkla sınırlı değil. Çalışanların duygusal sağlığına da büyük önem veren şirket, "mutsuzluk izni" uygulamasıyla çalışanların kendilerini işe hazır hissetmedikleri günlerde izin alabilmelerine olanak sağlıyor. Bu uygulama, çalışanların ruhsal sağlığını destekleme ve iş-yaşam dengesini iyileştirme amacıyla hayata geçirilmiş önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

"Çalışanlar ile bütüncül bir ilişki kurulmalı" diyen Üçer, işverenlerin sadece iş süreçleri değil, çalışanların genel yaşamlarıyla ilgili de sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. "İşverenler, çalışanları ile bütüncül bir ilişki kurmaya önem vermeli. İmkanlar el verdiği sürece fiziksel, psikolojik, finansal anlamda güvenli, esnek ve esenlik sağlayan bir alan sunmak için adımlar atmalı. Bu tür uygulamalar çalışanların sağlık ve mutluluk seviyelerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda iş dünyasında da örnek teşkil ederek daha duyarlı bir yaklaşımı da teşvik ediyor" şeklinde konuştu.

Kolay İK'nın bu öncü yaklaşımı, iş dünyasında çalışan sağlığına verilen önemi artırıcı bir etki yaratması ve diğer şirketlere örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Follow Us