
SED Ailelerine Anneler Günü Pikniği Düzenleniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Ekonomik Destek (SED) programından...
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın öncülüğünde, kentin tarihi ve kültürel mirasının turizme kazandırılması yönünde önemli adımlar atılıyor. Tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilen Büyük Saat Kapalı Çarşı'nın açılışı, bu çabaların en somut örneklerinden biri oldu. Açılışa, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar, yerel siyasi temsilciler, bölge esnafı ve çok sayıda Adanalı katıldı.
Karasokulu Mahalle Muhtarı Levent Özköymen ve esnaf temsilcileri, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Zeydan Karalar'ın 600 yıllık tarihi çarşının restorasyonundaki rolüne teşekkürlerini iletti. 600 yılı aşkın tarihi geçmişe sahip çarşının restore edilmesi, Adana turizmi açısından büyük önem taşıyor.
ADANA KÜLTÜR YOLU PROJESİ HIZ KAZANIYOR
Başkan Zeydan Karalar, açılış konuşmasında, Büyük Saat Kapalı Çarşı'nın bulunduğu bölgenin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin yanı sıra Cumhuriyet'in kuruluş mücadelesinde de önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Karalar, Büyük Saat ve çevresindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarının, tarihi hamamların restorasyonunun ve Kültür Yolu projesinin önemine değindi. Nuri Has Paşajı, Yağ Cami, Kapalı Çarşı, tarihi hamamlar, Büyük Saat, tarihi emniyet binası, Osmanlı döneminden kalma eski vilayet ve Kız Lisesi, Taşköprü ve Atatürk Evi ile Tepebağ güzergahını kapsayan Kültür Yolu projesinin büyük bölümünün restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Karalar, Kapalı Çarşı'nın restorasyonunun tamamlanmasıyla turizmin canlanacağına ve esnafın daha fazla iş yapacağına inandığını ifade etti.
TARİH YÜZEYE ÇIKIYOR, ADANA'NIN TURİZM POTANSİYELİ ARTIRILIYOR
Başkan Karalar, Adana'da Tepebağ, Anavarza, Magarsus ve Tatarlı gibi çok eski yerleşim yerlerinin tanıtımı için yapılan çalışmalara ve bu bölgelerdeki kazı çalışmalarına verdikleri desteğe dikkat çekti. Göbeklitepe'nin muadili olarak kabul edilen Misis Harabeleri ve Tepebağ'daki kazılar ile Adana'nın antik tarihini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Tatarlı'daki, Kraliçe Pudu Hepa'nın Kadeş Barış Anlaşması'nı imzaladığı söylenen yerin tarihi önemine dikkat çeken Karalar, Anavarza ve Magarsus'taki kazı çalışmalarına da destek verdiklerini belirtti. Karalar, bu tarihi değerlerin tanıtımının ve gelecek nesillere aktarılmasının belediyenin öncelikli görevleri arasında yer aldığını söyledi.
YERLİ TURİST SAYISI 1 MİLYONU AŞTI, YABANCI TURİST SAYISI 400 BİNE YAKLAŞTI
Başkan Zeydan Karalar, Adana'nın gastronomi, güzellikleri ve sıcakkanlı insanlarını Türkiye ve dünyaya tanıtmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Medya aracılığıyla kentin tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Karalar, Adana'ya gelen yerli turist sayısının yılda 1 milyonu aştığını, yabancı turist sayısının ise 400 bine yaklaştığını açıkladı. Yakında açılacak Yılmaz Güney Müzesi ve görüşme aşamasındaki Müslüm Gürses Sanat Evi projelerinden bahseden Karalar, Dıblanzade Konağı'nın da turizme kazandırılması için çalışmaların başlayacağını duyurdu. Adana'nın UNESCO Gastronomi Şehri olma yolunda da yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Karalar, bu sayede kentin gastronomik gücünün daha da artacağını kaydetti.
Konuşmasının sonunda eşinin yaptığı nohutlu dolmayı öven Başkan Karalar, Adanalılara hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.