
Tugay'dan Hırvatistan'a İEF daveti
İzmir'de Kültür Diplomasi: Hırvat Sanatçılar Başkan Tugay'ı Ziyaret Etti İzmir Büyükşehir...
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), gençlerin yerel yönetime aktif katılımını teşvik etmek amacıyla eşsiz bir projeye imza attı. "Ankara Belediye Meclis Simülasyonu" kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından 150 üniversite öğrencisi, tam dört gün boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin başına geçti. Bu genç beyinler, Ankara'nın güncel sorunlarını masaya yatırarak, yaratıcı ve pratik çözüm önerileri geliştirme fırsatı buldu.
MAYA Genç Düşünce Platformu iş birliğiyle düzenlenen bu anlamlı etkinlik, ABB Meclis Başkan Vekili Ertan Işık'ın, görevini MAYA Genç Düşünce Platformu Üniversiteler Komisyon Başkanı Harun Reşit Öcal'a devretmesiyle başladı. ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu ve MAYA Genç Düşünce Platformu Genel Başkanı Av. Mustafa Uzunçakmak'ın da katılımıyla gerçekleşen açılış töreni, heyecan ve umut dolu bir havaya sahne oldu.
Simülasyon, öğrencilerin belirlenen partilere dağılımıyla başladı. Genç meclis üyeleri, komisyonlarda bir araya gelerek Ankara'nın gelişimi ve iyileştirilmesi için somut önergeler hazırladı. Bu önergeler, daha sonra genel kurulda tartışılıp oylandı. Parti genel başkanları ve sözcüleri ise, genel kurulda görüşlerini paylaşarak, demokratik süreçlerin simülasyonunu deneyimledi. Programın ilk gününde, simülasyonun işleyişine dair kısa bir bilgilendirme sunumu da gerçekleştirildi.
ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, yaptığı konuşmada gençlerin bu girişimin önemini vurguladı: "Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği gençlere Başkanımız Mansur Yavaş ve vekili Ertan Işık Meclis'i birkaç günlük emanet ediyor. Ortak akıl ile Ankara'mız için neler yapılabileceğine dönük kafa yoracaksınız. Bunu bir görev bilip burada bulunmanız çok kıymetli" dedi. Köylüoğlu'nun sözleri, gençlerin sorumluluk bilinciyle çalışmasının altını çizdi.
ABB Meclis Başkanvekili Ertan Işık ise, katılımcı gençleri "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği bu pırıl pırıl gençliğe Ankara'nın daha yaşanılabilir bir kent olması için duyarlılık gösterip, kendileri sorumlu olarak, Ankara'nın meseleleri için fahri olarak, gönüllü olarak bu tür çalışmalara, ortak akla hizmet ettikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim buraya şahsi ve kişisel bir mesele olmadan Ankara'nın ve memleketin meselelerini kendine dert edinmiş bu topluluk, bize gelen istisna bir topluluktur. Böyle bir inisiyatif aldığınız için hepinizi tebrik ediyorum" sözleriyle tebrik etti.
MAYA Genç Düşünce Platformu Genel Başkanı Av. Mustafa Uzunçakmak da, etkinliğin amacını şöyle özetledi: "Genç arkadaşlarımızla katılımcı demokrasinin önemini vurgulamak için buradayız. Sayın Mansur Yavaş'ın gençliğe ve gençlerin düşüncelerine ne kadar kıymet verdiğini bildiğimiz için arkadaşlarımızla toplandık. Belediye Meclisi'nde Ankara'ya bir şeyler katmak için çalışmalar yapmak için buradayız".
Meclis Başkanlığını devralan Harun Reşit Öcal ise, dört günlük simülasyon süreci boyunca farklı üniversite ve bölümlerden öğrencilerin Ankara'nın yerel sorunlarına dair önergeler sunacağını, bunlar üzerinde tartışıp çözüm arayışında bulunacaklarını ve ekip çalışması ruhunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu gençlerin, yaşadıkları kente olan aidiyet duygusunu artırmak için çaba sarf edecekleri vurgulandı.