
Ankara Kalesi'nin Restorasyonu Tamamlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi'nin kapsamlı restorasyon ve güçlendirme...
Ankara Kent Konseyi (AKK) Çalışma Hayatı ve İstihdam Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Çalışma Hayatı Konferansları” serisinin ilki, “Ankara’da Genel Durum ve Eğitim-İstihdam İlişkisi” başlığıyla gerçekleştirildi. OSTİM Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Ankara Kent Konseyi binasında yapılan konferansta, alanında uzman akademisyenler kentteki istihdam sorunlarını ve mesleki eğitimin istihdamdaki rolünü ele aldı.
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın açılış konuşmasında vurguladığı ölçülebilirlik, ölçülebilirlik ve geleneksel birikimlerin ekonomi-sanayi-eğitim ilişkisi bağlamındaki önemi dikkat çekti. Yılmaz, ölçülebilir bir iş hayatının reçete olduğunu belirterek, geleneksel yöntemlerle ekonomi-sanayi-eğitim ilişkisini kuracak bir sürecin oluşturulması gerektiğini, aksi takdirde Batı'nın sektörlerinde rekabet etmenin bedelinin ödeneceğini ifade etti.
AKK Çalışma Hayatı ve İstihdam Çalışma Grubu Sözcüsü Metin Karaman ise Ankara'nın 6 milyonluk nüfusu ve 2 milyon 300 bin istihdamıyla istihdamın da başkenti olduğunu vurguladı. İstihdam oranlarına ve çalışma grubunun çalışmalarına değinen Karaman, konferansın, Ankara'daki çalışma hayatının genel durumunu ve mesleki eğitim-istihdam uyumsuzluğunu ele almayı amaçladığını belirtti. Mesleki eğitim ve istihdam arasındaki ilişkinin önemini vurgulayarak, grubun Ankara’daki iş yaşamına ve iş piyasasına yönelik uzun vadeli projeler geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı.
Konferansta, OSTİM Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Türen, “Ankara’da Çalışma Hayatına Bakış” konulu sunumunda kentteki eğitim-istihdam ilişkisi, iş gücü, işsizlik türleri ve işsizliğe neden olan faktörler üzerine konuştu. Türen, iş hayatında iş ahlakı ve zaman yönetiminin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin iş hayatına hazırlık sürecinde zaman oryantasyonuna ve Ahilik kültürüne odaklanmaları gerektiğini vurguladı.
OSTİM Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve MYO Müdürü Dr. Turan Şişman ise “Mesleki Eğitim İstihdam İlişkisi OSTİM Teknik Üniversitesi Örneği” konulu sunumunda, üniversitenin eğitim ve istihdam arasında kurduğu bağı anlattı. Mesleki eğitim ve istihdam arasındaki ilişkinin önemine dikkat çeken Şişman, öğrencilere iş hayatında hemen uygulayabilecekleri bir altyapı kazandırmanın gerekliliğinden bahsetti. Dijital dönüşüm seviyesini artıracak bir bakış açısı kazandırmanın hedeflendiğini ve Türkiye'de mesleki eğitimi artırmaya yönelik daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.