FoodFest Antalya: Domates Hasadıyla Gastronomi Şöleni Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dördüncüsü düzenlenen Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl Kumluca’da gerçekleşen domates hasadıyla başladı. Festival, yerli üreticiyi ve tarımı desteklemeyi, doğal ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmeyi ve Antalya’da yetişen tarımsal ürünlerin gastronomi dünyasındaki yerini tanıtmayı amaçlıyor.

ANTALYA (İGFA) - Başkan Muhittin Böcek’in katılımıyla gerçekleştirilen renkli hasat etkinliğinde, Başkan Böcek bizzat sera içerisinde domates topladı. Kendisinin de cam seralardan geldiğini belirten Böcek, çiftçinin halini iyi bildiğini ve üreticiye her zaman destek verdiklerini vurguladı. Festivalin önceki yıllarında sırasıyla tavşan yüreği zeytini, mor üzüm ve avokado-mango hasadı gerçekleştirilirken, bu yılın teması domates oldu.

Kumluca Karşıyaka Mahallesi’ndeki bir serada düzenlenen hasada; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe ve Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş katıldı. Festival kapsamında Antalya’ya gelen ünlü şefler de hasat etkinliğine eşlik etti. Başkan Böcek ve Başkan Avcıoğlu, hasadın ardından toplanan domatesleri Kumlucalı kadınlarla birlikte salça haline getirmek üzere sıktı.

BaÅŸkan Böcek, Antalya’nın turizmin yanı sıra verimli topraklarıyla tarımda da öncü olduÄŸunu belirterek, yerelden kalkınma projeleriyle çiftçinin yanında olduklarını dile getirdi. "21 halimiz ve 1938 tüccar ve komisyoncumuz var. Yerelden kalkınma ilkeleri doÄŸrultusunda Kumluca ilçemizi Çiftçi Kart projesiyle pilot bölge ilan ettik. Bu sayede çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ben de bu cam seralardan çıkmış birisiyim. Mazotun ve gübrenin önemini iyi bilirim. 50 sulama kooperatifinin enerjisinin …’ini ödüyoruz. Dijital tarımla ilgili de destek veriyoruz. Antalya’mızda 700’ün üzerinde endemik bitki ve 19 coÄŸrafi iÅŸaretli ürünümüz var; bu sayıyı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerelden kalkınma projemizle üreticilerimize destek vermeye devam edeceÄŸiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Etkinlik, Antalya tarımının ve yerel üreticilerin önemini vurgulayan bir gösteri niteliğindeydi. Yerel üretim ve tarım sektörünün desteklenmesi, çiftçilerin ve üreticilerin ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıyor.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us