Gebze'de Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması düzenlendi.

Kocaeli Gebze Belediyesi'nin Dünya Çölyak Hastalığı farkındalığını artırmak amacıyla düzenlediği Ulusal Glutensiz Yemek Yarışması, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarla büyük bir başarıya ulaştı. Çölyak Hastalığı ile mücadelede önemli bir adım olan yarışma, Gebze Barış Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

KOCAELİ (İGFA) - Dünyaca ünlü Türk mutfağının eşsiz lezzetleri, glutensiz ürünlerle yeniden yorumlanarak jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmanın önemini vurgulayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyüköz, katılımcılara ve destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini iletti.

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM

Hatay, Adıyaman, Kütahya, Uşak, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Aksaray, Afyon, Kocaeli, Erzurum, Tokat, Kocaeli PKU ve Ankara'dan gelen Çölyak Dernekleri ve katılımcılar, glutensiz ürünlerle hazırladıkları özgün ve lezzetli yemeklerini sergilediler. Yarışmaya gösterilen yoğun ilgi, Glutensiz Beslenme konusunda artan farkındalığı gösteriyor.

GLÜTEN HASSASİYETİ ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyüköz, çölyak hastalığına dikkat çekerek, “Çölyak hastalığı, vücudun glüten adlı proteine karşı aşırı reaksiyon göstermesiyle oluşan kalıcı bir bağırsak hastalığıdır. Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten, çölyak hastalarında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Glutensiz beslenme, bu hastaların sağlıklı yaşam sürebilmeleri için elzemdir. Gebze Belediyesi olarak, toplumda bu konuda daha fazla bilinç oluşturmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu yarışmayı, yöresel lezzetlerin glutensiz ürünlerle de ne kadar lezzetli yapılabileceğini göstermek için düzenledik. Ülkemizin 16 farklı ilinden gelen değerli konuklarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

TÜM PAYDAŞLARA VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Yarışmada, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de hazır bulundu. Jüri tarafından değerlendirilen glutensiz lezzetler arasında; Kütahya Çölyak Fenilketonüri Metabolik ve Kalıtsal Hastalıklar Derneği'nden Nuray Kolcu Sayıner'in Sıkıcık Çorbası ve Hanım Lokması birinci, Hatay Çölyak Derneği'nden Hüda Tarsuslu Yolcu'nun Kinoalı Sac Oruk ve Rafine Şekersiz Glutensiz Browni Kek'i ikinci, Erzurum Çölyak Yaşam Derneği'nden Atike Buliç'in Kayseri Yağlaması ise üçüncü oldu. Glutensiz Yemek Tarifleri yarışmanın en büyük kazanımlarından biri olarak öne çıkıyor.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us