
Antalya'da 300 Kilo Usulsüz Et Ele Geçti
Antalya'da 300 Kilogram Usulsüz Et Elde Edildi Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezinin (UDHAM) düzenlediği “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Ar-Ge Fikir Yarışması”nın 2. dönem ödül töreninde konuştu. 62 farklı üniversiteden 205 gencin geliştirdiği 115 proje ile yarışmanın ikinci döneminin bir önceki döneme göre katılımda büyük bir artış gösterdiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.
Bakan Uraloğlu, yarışmanın ilk döneminde 19 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla, karayolları, denizcilik, havayolları ve demiryolları olmak üzere 4 kategoride, 12 farklı mansiyon alanında toplam 1.800.300 TL ödül verildiğini hatırlattı. Bu yıl ise, karayolu, denizcilik, demiryolu, havacılık-uzay ve haberleşme sektörlerinde yarışan 115 proje arasından 42 proje ödüle layık görüldü. Toplamda 84 öğrenciye, mansiyon ödülleri ve proje teşvik ödülleri ile 3.565.000 TL ödül verileceğini müjdeleyen Bakan, projelerin Bakanlığın uzman ekipleri tarafından titizlikle değerlendirildiğini belirtti. Öğrencilerin projelerine gösterdikleri ilgiye paralel olarak, gelecek yıllarda ödül ve teşvik miktarlarını daha da artırmayı planladıklarını açıkladı.
Yarışmanın sadece bir ödül yarışması olmadığını, Türkiye'nin geleceğine dair bir vizyonun genç beyinlerle buluştuğu bir platform olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, yenilikçi fikirlerle ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde Ar-Ge kültürünü güçlendirmeyi ve gençleri bakanlığın projelerinde daha aktif rol almaya davet etti. Bakanlığın, Teknofest, Bölgesel Kariyer Fuarları ve “UFEST” gibi etkinlikler aracılığıyla öğrencilerle yakın iş birliği içinde olmaya büyük önem verdiğini belirtti.
Türkiye'nin en kapsamlı ulaşım festivali U-FEST'i de hatırlatan Bakan, bu festivalle karayolundan demiryoluna, denizyolundan havayoluna, haberleşmeden bilgi teknolojilerine kadar Türkiye'ye çağ atlatan eserleri tanıtarak gençleri geleceğin vizyonunun paydaşları yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Gençlerin gelecekteki rollerini ve sektöre katkı potansiyellerini değerli bulduklarını ve onlarla omuz omuza çalıştıklarını, çünkü Türkiye Yüzyılı'nın gençlerin vizyonuyla şekilleneceğine inandığını söyledi.
Son olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 16 yaş altı gençlerin sosyal medya kullanımıyla ilgili kapsamlı istişarelerde bulunduklarını ve 13 yaş altı ve 13-16 yaş grupları için ayrı düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Zararlı içeriklere karşı daha güçlü denetim mekanizmaları oluşturmayı ve dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Uraloğlu, Meta'nın Instagram platformunda 16 yaş altı kullanıcıların ebeveyn izni olmadan canlı yayın yapamamasına yönelik kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bu kararın, Bakanlığın çalışmalarının uluslararası platformlarca dikkate alındığını ve politikalarının küresel ölçekte karşılık bulduğunu gösterdiğini vurguladı. Ulusal düzeyde koruyucu dijital politikalar üretmeye ve küresel teknoloji devleriyle iş birliği içinde hareket etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.