Urla Gastronomi Film Festivali Başladı

Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali, “Sofradan Beyaz Perdeye: Yemek ve Sinemanın Buluşma Noktası” temasıyla 24 Mayıs tarihinde Urla’da kapılarını açtı. 25 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek festival, sinema ve gastronominin eşsiz bir buluşmasına sahne oluyor. Urla Gastronomi Film Festivali kapsamında; söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfları, tadım etkinlikleri ve film gösterimleri, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Festivalin açılışı, “Ölümsüz Z” filminin gösterimi, Ahmet Uhri, Levent Köstem ve Nilgün Yanık Emiroğlu’nun Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde gerçekleştirdiği söyleşi ve müze gezisi ile oldukça renkli bir şekilde gerçekleşti. Ahmet Uhri, Levent Köstem ve Nilgün Yanık Emiroğlu gibi isimlerin katılımıyla zenginleşen program, festival direktörü Gülper Ergün’ün UrlaDam’da yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Gastronomi ve Sinema Odaklı Etkinliklerin Yoğunluğu

Festivalin ilk günü, katılımcıları gastronomi ve sinema dünyasının iç içe geçtiği bir dizi etkinlikle buluşturdu. Açıkk Perde Kısa Film Seçkileri kapsamında; “Bıçak Sırtı”, “Şiren”, “Tarihten Günümüze İzmir Mutfağı”, “İstanbul’un Manevi Lezzetleri”, “Apicus’un Sofrası”, “Toprağına Renk Katanlar”, “Sinema ve Mutfak Kültürü”, “Hayat Tohumları” ve “Enginar Zamanı” filmleri izleyicilerle buluştu. Bu filmler, kısa film severlere farklı bakış açıları sunarak gastronomi ve sinema dünyasını bir araya getirdi.

Ezel Akay, İsmet Gecikmiş ve Handan Kaygusuzer’in katılımıyla gerçekleştirilen “Esnaf Lokantaları Hikayeleri” söyleşisi ve Nazan Kesal’ın konuşmacı olduğu “Oyuncunun Felsefesi” etkinliği, festivale farklı bir boyut kazandırdı. Ezel Akay, İsmet Gecikmiş, Handan Kaygusuzer ve Nazan Kesal gibi önemli isimler, festivale ayrı bir değer kattı. “La Cocina”, “Feyza’nın Mutfağı” ve “Digesting Sustainability” filmlerinin gösterimlerinin ardından ise film ekipleri, izleyicilerin sorularını yanıtlama fırsatı buldu.

Cazbend Quartet’in Caz Müzik Dinletisi’nin de yer aldığı festivalde, Gastro Sınıf etkinlikleri kapsamında Şef Serkan Anavatan’ın “Yarımada Mutfağına Modern Bakış” sunumu ve Şef Osman Sezener’in katılımıyla bir Gastro Sınıf etkinliği daha gerçekleşti. Ebru Ceylan ve Nihat Özdal’ın “Arkası” adlı fotoğraf sergisi de festivalin ilk gününe renk kattı. Yoğun ve dolu dolu geçen festivalin ilk günü, gala yemeği ile sona erdi.



KAYNAK: İGF HABER AJANSI

Follow Us